Den lille praktiske

Barnevogne og klapvogne
Barnevogne og klapvogne er ikke tilladt indendørs. Hjulene sviner så meget, at det er svært at holde gulvene tørre.

Bleer
Hvis dit barn bruger ble, skal I selv have bleer med.

Ferie
Hvis dit barn holder en fridag eller ferie, skal du oplyse dette gennem MitNyborgKommune, som er Nyborg kommunes intranet for dagtilbud i kommunen.

Vi planlægger alle ferieperioder med udgangspunkt i det tilmeldte/frameldte antal børn, så vi på denne måde økonomiserer med vores personaleressourcer.

Forsikring
Vær opmærksom på at Nyborg Kommunes institutioner ikke har en forsikring, der dækker dit barn. Vi opfordrer til rådgivning ved eget forsikringsselskab.

Fødselsdage
Børnene kan holde fødselsdag i børnehaven eller hjemme. Stuen laver en fødselsdagsbog med tegninger som gave til fødselaren. Snak med personalet om traktementet til fødselsdagen. Vi spiser ikke slik, kager, is og kiks til fødselsdage, hverken i børnehaven eller derhjemme. Læs mere om Mad og måltider i Ravnekæret.

Glemt tøj
I hver garderobe er der en kurv eller en tøjsnor til glemt tøj.

Halstørklæder
Børnene må ikke bruge halstørklæder på grund af risiko for kvælning.

Hunde
Hunde må ikke medtages på institutionens område. Der er opsat kroge til hundeparkering på det røde cykelhus inden for hegnet ud for kontoret.

Ind- og udtjekning
Når dit barn kommer og bliver hentet, tjekker du det ind og ud på skærmene. Børnene må ikke selv tjekke sig ind og ud. Se også MitNyborgKommune.

Indesko
Husk hjemmesko. Gulvene er for kolde til strømper.

Kost
Alle børn skal medbringe en madpakke til frokost. Vuggestuen giver børnene hjemmebagte formiddagsboller og en let hjemmelavet eftermiddagsmåltid. Fra 3 til 6 år skal børnene have formiddagsmadpakke og eftermiddagsmadpakke med hver dag. Husk madkasse med navn på. Madkassen må ikke indeholde mælkesnitter, kiks og andet slik. Læs mere om Mad og måltider i Ravnekæret.

Legetøj
Børnene må ikke have legetøj med i børnehaven. Undtaget er dog sovedyr (se Sove) og den månedlige legetøjsdag, hvor børnene må have et stykke legetøj med i børnehaven – men de må selv passe på det. Vi vil dog gerne undgå legetøj med lyd på, da vi har rigeligt med lyd i børnehaven.

Lukkedage
Husk at være præcise med korrekte til- og frameldinger til kommunens 10 årlige lukkedage.

Lus
Børnehaven orienterer om lus i institutionen ved opslag. Det er forældrenes ansvar at undersøge deres børn og behandle dem, hvis de har lus. Børn med lus må ikke modtages i institutionen, før de er i behandling. Hvis forældrene har spørgsmål vedrørende lus og behandling heraf, kan de henvende sig til personalet. Se desuden Sundhedsstyrelsens vejledning.

Madkasser
Madkasser skal være praktiske, således at børnene selv kan åbne og lukke dem. Desuden kan det være hensigtsmæssigt at pakke maden ind individuelt, da børnene kan risikere at tabe indholdet, når vi spiser madpakker udendørs.

Maddage
Vi har enkelte dage i løbet af året, hvor vi laver mad sammen med børnene. Til disse dage medbringer børnene råvarer ifølge aftale med personalet.

Medicin
Hvis dit barn har brug for medicin, enten i forbindelse med en kronisk sygdom eller som afslutning på en behandling, giver vi det i børnehaven, hvis det er ordineret af en læge. Medicinbeholderen skal have oplysninger om barnets navn, medicinens art og ordineret dosis.

MitNyborgKommune
En del kommunikation med Ravnekæret foregår gennem det kommunale intranet MitNyborgKommune, som du kan få adgang til på din computer, iPad eller mobiltelefon. Gennem MitNyborgKommune kan du blandt andet ændre afhentningstidspunkt, fortælle, hvornår dit barn holder fridage og ferie samt tilmelde dig arrangementer. Det er også her, du kan læse om, hvad dit barn har lavet i løbet af dagen, og se billeder.

Mobiltelefoner
Vi opfordrer til, at al snak med mobil ikke foregår på børnestuerne, da det giver uro i børnegruppen. Såfremt I skal tale i mobil eller modtage opringning, vil vi bede jer om at gå ud på gangene, i garderoben eller udendørs.

Rygsæk
Vi tager af og til på tur. Derfor skal dit barn have en rygsæk med plads til madkasse og drikkedunk hængende i garderoben.

Sikkerhed
Børnehaven har en beredskabsplan i tilfælde af ulykker. Personalet kommer desuden jævnligt på førstehjælpskurser.

Snore
Vi accepterer ikke snore i hætter, jakker med videre. Der har desværre tidligere været dødsulykker på flere institutioner rundt om i landet, hvor småbørn er blevet kvalt i snoren under leg. Køb tøj uden snore i halsen.

Solcreme
Børnene skal være smurt ind hjemmefra. Personalet smører ind igen ved midddgagtid. Vi indkøber solcremer. Læs mere om sol og børn.

Sove
Alle børn er velkomne til at sove til middag. Det kan være meget rart at have en ting med til sovetid, som barnet er meget glad for hjemme – sovebamse, pude, sutteklud og lignende. De mindste (0-3 årige) har individuelle sovetider og sover, som vi har aftalt med jer. Børnehavebørnene sover fra kl. ca. 12.00, og som de mindste efter aftale. Vi har en fast pædagogmedhjælper, som putter børnene hver dag. Det giver en god ro og stor tryghed for børnene.

Sygdom
Hvis dit barn er sygt, så fortæl os det gennem mitnyborgkommune (se dette). Børn med feber modtages ikke i institutionen. Vi er forpligtet til at oplyse andre forældre om smitsomme sygdomme. Bemærk: Ifølge Sundhedsstyrelsens vejledning for daginstitutioner om smitsomme sygdomme må “syge børn ikke møde i institution, og et barn med en smitsom sygdom må først modtages, når det ikke længere smitter”. Et barn defineres som rask, når det på sædvanlig måde kan klare at opholde sig i institutionen, hvilket betyder, at barnet skal kunne deltage i de aktiviteter, det plejer, uden at kræve særlig pasning. Hvis dit barn bliver syg, mens det er i børnehaven, kontakter personalet forældrene, således at barnet hurtigst muligt kan blive afhentet. Se Sundhedsstyrelsens vejledning.

Telefon- og e-mail-liste
Denne er praktisk at have, hvis børnene gerne vil lege med hinanden, og hvis I voksne vil i kontakt med hinanden. I kan læse de øvrige børns telefonnumre og adresser på mitnyborgkommune

Træsko
Vi opfordrer til, at børnene aldrig har træsko med i børnehave, da børnene let kan forvride foden og overstrække ledbåndene, der aldrig bliver 100 procent i orden igen.

Tøj
Vores legeplads er stor og naturlig. I må forvente, at børnene kan blive pløret til hele året. Giv derfor børnene tøj på, der gerne må blive beskidt. Flere børn har et rent sæt tøj hængende til at tage på frem og tilbage fra børnehaven og et sæt til brug i børnehaven. Tøjet skal mærkes med navn og gerne med stue. Det er forældrenes ansvar at holde orden på barnets garderobeplads og sørge for, at der er skiftetøj i rette størrelse til rådighed.

Følgende skiftetøj skal være på børnenes garderobeplads:

Hele året
Skiftetøj fra inderst til yderst, det vil sige:
Underbukser (eventuelt flere)
Undertrøje
Bluse
Bukser
Strømper
Desuden gummistøvler, regntøj, udesko, indesko, trøje og jakke

Om vinteren
Flyverdragt/overtrækstøj
To par handsker
Vinterstøvler
Tykke sokker
Hue

Om sommeren
Shorts
T-shirt
Kasket/sommerhat

Der er lukket for kommentarer.